Tuesday, 10 April 2012

Celak Arab....Best ke x best?????


Ermmmm....x best la celak arab d'herbs nie.....baru je try...sblm nie pakai mary kay punya....tp kt tempt saya nie payah nk cari produk mary kay saya try celak arab plak....eyeliner mary kay mmg mahal tp x smpi seratus la...tahan lame jgk sbb pki sikit je kn....

Celak arab nie x best sbb color dia cpt turun dan menampakkan kesan lebam bwh mata....kalu yg kuat berpeluh lg la kn....mmg soft je bile nk apply tp ape yg nk saya ckpkan adalah X BEST ok....

oppppssss nie bkn saya yer.....nie dia tnjk sblm n selepas pakai celak arab nie.....

Sebenarnyer saya suke pakai celak sbb sunnah nabi kan....tp saya x de la nk pakai mcm dlm pic kt atas tu kn.....just calit kt kelopak mate n bwh mate....ye la, nk bg nmpk mate galak, mate beso kn....pastu ade tips kalu pakai eyeliner bwh mate blh menutup keletihan mate kite tu dan jgk kesan lebam bwh mate kite mcm saya....hehehe

So, lps nie igt nk try body shop plak....x tau la k ke x kn....ke kwn2 ade suggestion utk saya? hehehe



9 comments:

  1. Celak kalo silap beli mmg xbest.. sy pun ada terbeli yg Mayb***ne. Yg xbest jd hitam kat bwh mata.. nak pakai pun kena jg2.. Saya suka pakai Irise yg jenis pencil. mmg xda mslh..tahah lama.. harga pun ok tp susah nak cari..huhu. kecik je pencil warna silver tp tahan la jugak..:)

    ReplyDelete
  2. sy baru je try celak arab d herbs..ok je,xda lg la nmpak lebam bwh mata..so far ok ja tahan lama jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mgkn u sesuai kot..sy x sesuai la..

      Delete
  3. kalau xsilap saya, celak yang betul2 ikut sunnah adalah celak yang diperbuat daripada batu ismith. kalau perasan yang dalam bekas besi kaler keemasan tu, kat kedai pakcik Arab or kat Mekah tu banyak la. kalau yg syarikat2 kosmetik keluarkan tu saya xsure la bahan2 dia macam mane..sbb sunnah pakai untuk kesihatan. takut2 kandungan celak yang kurang elok, lain plk jadinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org dulu2 ade pki kn celak tu..tp skrg pyh nk cari..skrg mcm2 jenis ade..bhn2 dia pn berlaianan kn

      Delete
  4. Br pk nk try celak arab...sib bek baca dulu,..sy pon guna mk bf nh...tp da nk abes hu

    ReplyDelete
  5. Saya pun dah cuba celak Arab D'herbs ni....x sesuai dengan saya...mudah sememeh...mcm panda...

    ReplyDelete
  6. Bestkan Gel Eyeliner Mary Kay
    X susah pn Fieza mmg Mary Kay xdee stokis tp awk boleh cari Beauty Consultant Mary Kay
    Klu awk b'minat nk gune blk Gel Eyeline awk boleh call or whatsapp sy 0192447991

    ReplyDelete
  7. Belum try lagi,tapi teringin juga nak try

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...